Hogy van az, hogy a thai masszázsra járók életminősége folyamatosan javul, aki pedig csak halogatja, egyre rosszabbul érzi magát?

Kedves Vendégünk,

Tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül és sokan küzdünk olyan  problémákkal, mint a stressz, mozgásszervi panaszok, hát- és derékfájás, ízületi panaszok,vérnyomás problémák, gyakori fejfájás.

Ebből a levélből ki fog derülni, hogy milyen tévhitek tartották sokáig vissza vendégeinket attól, hogy kezükbe vegyék a saját egészségüket és véget vessenek ezeknek a fájdalmaknak.

“Azt gondoltam a thai masszázsról, hogy nem nekem való, mert nagyon fájdalmas. Én csak relaxálni akarok, nem szenvedni.” (István)

A thai masszőrök csak a fájdalomhatárig mennek el a masszázs során, folyamatosan kérdezgetve a vendéget, jól érzi-e magát, szeretné-e gyengébben vagy erősebben a masszázst.

István is megtalálta  a relaxáló, olajos masszázsban a kedvencét, ami teljesen kikapcsolja és ellazítja. Szó sincs fájdalomról! Ellenben a fejfájása már nem kínozza, mint régen.

“Alapvetően szégyenlős vagyok és nem szeretem, ha idegen kezek érnek hozzám. Zavarna, ha le kellene vetkőznöm a masszőr előtt.” (Mónika)

A masszőr csak akkor lép be a szobába, ha a vendég levetkőzött és elhelyezkedett az ágyon/matracon, magára terítve egy törölközőt. A szobábankellemes félhomály van, a masszőr folyton takargatja a vendéget, elfordul, amíg a vendég pozíciót vált. Ha ez sem elég, biztosítunk egyszer használatos masszázs bugyit vagy még mindig van lehetőség a tradicionális thai masszázstválasztani, ahol könnyű ruhában folyik a kezelés.

Mónika kedvence végül a tradicionális masszázs lett, ami nagyon jól átmozgatja egy hosszú, irodában töltött nap után.

“Ismerőseim mesélték, hogy a thai masszázs csak a szexről szól, ezért nem bíztam eddig az ilyen szalonokban.” (Judit)

A több mint ezer éves thai masszázs valójában egyike a legszemérmesebbmasszázsoknak. Eredetileg kizárólag kolostorokban végezték, szigorúan ruhában. Alapja a buddhista hívő masszőr és a kliense között létrejövő egymásra hangolódás, melyben a gyógyító érintések és nyújtások beindítjáktestünk gyógyító folyamatait. Természetesen, a rossz hírnévnek mindig van valami alapja, de a thaiföldi vörös lámpás negyedek szalonjaiban nem diplomásmasszőrök dolgoznak, mint nálunk. 😊

Judit az első masszázs után kisimult arccal, mosolyogva lépett ki a masszázs szobából, de inkább idézzük a szavait: “ Nekem ezt miért nem írta fel eddig az orvos? 20 kilóval könnyebbnek és 20 évvel fiatalabbnak érzem magam. Alig tudtam mozdítani a nyakam, a jobb karom, mikor ide beléptem, most pedig olyan rugalmasnak és hajlékonynak érzem magam, mint fiatal koromban.”

 

“Utálom, ha olajos a testem! És egyébként sem szeretném, hagy a masszőr ugráljon rajtam és kitekerje a tagjaimat!" (Tibor)

Az olajos masszázst csak az európai vendégek kedvéért találták ki a thai masszőrök, keverve ezzel az ősi thai masszázs technikákat az európaikényeztető masszázsok simító mozdulataival. A tradicionális thai masszázs, melyet laza ruhában végeznek, olyan, mintha passzívan tűrnénk, hogy egy jógatanár megmutassa rajtunk a jógagyakorlatokat: a nyújtó, mobilizáló, kimozgatásos technika fantasztikus hatású mindenkinek, aki ülőmunkát végez és nincs ideje sportolni. A “lusták jógájának” is hívják, hiszen mint a jóga, növeli a test rugalmasságát, oldja az izmok, ízületek merevségét. Lassú, óvatos mozdulatok ezek, nem kell félni, senki nem bánt és tapos meg minket. 😊

Tibor hagyta magát meggyőzni és nem bánta meg. Sokat ül autóban, a gymbenis mindig ellógja a nyújtást, így azt meséli, valóságos áldás, mikor a masszőrhetente egyszer jól kimozgatja, kilazítja a beállt izmait.

“Eddig csak a svéd-és gyógymasszázst próbáltam. Nem volt rossz, de a hát- és nyakfájásomon és az alvászavaraimon nem igazán segítettek.

Bizalmatlan vagyok egy olyan masszázsban, ahol nem érti a masszőr, mit akarok.” (Edit)

A thai masszázs nem csak az izmok szintjén hat, hanem vegetatív szinten is. Oldja az izmok feszültségét, ugyanakkor csökkenti a stresszt, a vegetatív zavarokat (pl. emésztési , keringési zavarok), gyógyítja a pszichoszomatikus tüneteket (pl. alvászavar, szorongás, kimerültség). Sokszor nem is vagyunk tudatában annak, hogy fejfájásunk, magas vérnyomásunk, derékfájásunkhátterében lelki eredetű okok állnak. A thai masszázs holisztikus szemléletű gyógymód, testünkre, lelkünkre, idegrendszerünkre egyszerre hat, harmonizálja belső szerveink működését is.

Edit megtapasztalta, hogy a masszőr érti, érzi a teste jelzéseit, sőt a masszázzsal kapcsolatos alap szavakkal magyarul és angolul is tudkommunikálni. A recepciós mindig alaposan kikérdezte a problémáiról, a kívánt kezelés részleteiről, így mindig személyre szabott masszázst kapott. Pár alkalom hát-nyak-fejmasszázs után elnyertük a bizalmát és kipróbálta a mixmasszázsunkat is, amiben a masszőr úgy keverte az olajos és tradicionálismasszázs technikáit, hogy Edit még jobban érezze a gyógyító hatást. Azóta is ezt a mixet választja és a legnagyobb örömére, amióta hozzánk jár, nem volt orvosnál, nem szedett gyógyszert és köszöni szépen, jól van, nem fáj semmije.

Önt mi tartja vissza, hogy újra jól érezze magát a bőrében?

Orvos- és gyógyszer mentes, fájdalom nélküli szép őszi napokat kívánunk!

Tömöry-Kiss Anikó és Tömöry Zoltán
az Ananda Thai Masszázs Szalon megálmodói